Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
5G

1 op de 6 Amerikanen denkt al 5G te hebben

21 januari 2019 20:09 Aangepast: 22 januari 2019 12:33
Beeld © Bright

17 procent van de Amerikanen zegt in een onderzoek al te beschikken over 5G: het nieuwe, snellere mobiel internet. Maar dat kan helemaal niet: er zijn nog geen 5G-smartphones te koop voor consumenten en de netwerken zijn nog niet in de lucht.

In de Verenigde Staten is verwarring ontstaan over wat nu eigenlijk 5G is. Uit onderzoek van PCmag.com onder 2500 ondervraagden blijkt dan 17 procent denkt dat een 5G-verbinding te hebben. Dit is verdeeld onder 8 procent van de ondervraagden die denkt 5G als thuis-internet te hebben en 9 procent die denkt 5G op zijn telefoon te hebben.

Het typeert de chaos die Amerikaanse providers er van hebben gemaakt. Zo laat AT&T nu op sommige telefoons een '5GE'-logo zien, terwijl deze telefoons gewoon een 4G-verbinding hebben. T-Mobile plakte als grapje daarop een '9G'-sticker op een smartphone.

5G is nog zo goed als voor niemand bereikbaar, behalve in een paar straten in vier verschillende Amerikaanse steden. 5G op een smartphone komt zelfs nog helemaal niet voor op dit moment.

Onbekend

Verder blijkt uit het onderzoek dat de meeste mensen geen idee hebben van wat 5G is. 81 procent geeft aan dat het niet weet wat het betekent. Van de groep die wél antwoordde dat het wist wat 5G betekent, is een kwart in de veronderstelling er toch al over te beschikken.  

5G wordt minstens tien keer sneller dan de huidige 4G-netwerken. De eerste 5G-smartphones komen later dit jaar al op de markt. De introductie van 5G in Nederland laat waarschijnlijk ook nog op zich wachten. In 2019 worden de nieuwe frequenties geveild, waarna waarschijnlijk pas in 2020 het eerste echte deels dekkende netwerk de lucht in gaat.

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kabinet: verhuizen afluisterpark nodig door 5G

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore