Koddige krachtpatser

Getest: Suzuki Jimny is net een grote speelgoedauto

30 januari 2019 14:02 Aangepast: 31 januari 2019 11:28

De nieuwe Suzuki Jimny heeft een geslaagd ontwerp gekregen, vindt Bright-autotester Rutger Middendorp. Hij reed met de koddige terreinauto door de sneeuw. "Hij ziet er briljant uit."

De Suzuki Jimny was altijd al een capabel klein offroad autootje. Een korte wielbasis, vierwielaandrijving en betrouwbare Japanse techniek. Geen wonder dan ook dat je ze op bijvoorbeeld Terschelling vrij veel ziet. Maar naast Land Rovers en andere groot formaat offroaders stak de Jimny altijd een beetje kneuterig af. Tot nu toe. Want de Suzuki Jimny is helemaal vernieuwd en ziet er briljant uit.

Hij is nog steeds kort en hoog, maar heeft nu flinke spatborden, een neus die niet twijfelt of het een auto of terreinwagen wil zijn en een interieur dat schreeuwt: 'Laten we in de blubber spelen'. 

De versie die we testen is boswachtergroen, heeft stalen velgen met offroad banden en zou normaliter ook nog een rek op het dak hebben met een paar verstralers, maar die werden helaas niet op tijd geleverd. Desondanks ziet het karretje er potent uit. Binnen zijn veel zaken zoals je zou verwachten in een Japanner: namelijk degelijke, in de jaren 80 ontworpen knoppen voor de spiegelverstelling, maar achter het stuur een moderne interpretatie van een klassiek dashboard. Met twee rechtopstaande kolommen voor kilometerteller en toerenteller.

Onze luxe uitgevoerde auto heeft bovenop het dashboard een infotainmentsysteem dat qua interface een beetje Fisher Price aanvoelt, maar dankzij Apple Carplay kun je dat over laten nemen door een Apple-sausje. Een paar flinke grepen, om je passagier een kans te geven om niet misselijk te worden als je serieuze hobbels neemt, zitten boven het dashboardkastje. 

'De Lada Niva voor millennials'

Deze auto heeft alles in zich om de Lada Niva voor millennials te worden. Die moeten overigens vooral niet beginnen met veel kinderen krijgen, want achterin zijn slechts twee zitplaatsen en achter die zitplaatsen bevindt zich geen bergruimte, maar de achterklep. Je hebt de keuze tussen opbergruimte of zitplaatsen. Beide is geen optie. 

Bekijk de videoreview en stel je vragen in de comments.

Rutger Middendorp test elke maand een andere auto in de Bright Duurtest. Volg hier zijn updates

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van