Tech

Oeps! Robotstofzuiger zorgt voor 'poopocalypse'

16 augustus 2016 08:41 Aangepast: 30 juli 2017 16:00
Het rondje dat Roomba maakt in 45 minuten Beeld © Chris Bartle/ Flickr

De producenten van de bekende robotstofzuiger Roomba geven toe: hun schoonmaakapparaat kan niet zo goed omgaan met huisdierenpoep. Dat zorgt voor hilarische taferelen.

De Amerikaanse Jesse Newton maakte een horrorscenario mee vorige week. Zijn puppy legde 's nachts een drol op het tapijt in de huiskamer, terwijl hij aan het slapen was. Dat moet ongeveer tussen middernacht en 1.30 uur gebeurd zijn, beschrijft hij op zijn Facebookpagina, want om 1.30 doet zijn robotstofzuiger elke nacht een rondje door het huis.

'En zo begon de poopocalypse', schrijft hij. Dankzij Roomba vond de poep een weg door de hele huiskamer, '...resulterend in een huis dat sterk lijkt op een Jackson Pollock-schilderij van poep.' Niet alleen het tapijt moest eraan geloven, maar ook het speelgoed van zijn kind, de meubels en vloertegels zaten onder de drek. Ter illustratie maakte Newton er een tekeningetje bij: 

'We zien dit veel'

Newton bleek niet de enige te zijn die dit tragische voorval is overkomen. The Guardian beschrijft andere gebruikers die de situatie - soms met regelmaat - herkennen. Een Roomba-woordvoerder reageert dan ook eerlijk: "We zien dit veel. Over het algemeen vertellen we mensen dat ze beter niet hun stofzuiger kunnen plannen als ze weten dat hun hond kan knoeien. Met dieren kan er van alles gebeuren."

Het bedrijf geeft aan dat er gekeken wordt naar de ontwikkeling van een specifieke sensor die poep herkent. "Ik kan niet zeggen dat we de oplossing hebben, maar het is zeker iets waar onze technici zich bewust van zijn." 

En Newton? Zijn Facebookpost ging viral, waarna hij werd benaderd door allerlei partijen die hem te hulp schoten - van schoonmakers tot robotstofzuigerproducenten. In een aanvulling op zijn post schrijft hij overweldigd te zijn door alle reacties, maar niet kan wachten tot hij zijn Roomba (die hij volledig uit elkaar haalde, poetste, droogde in de oven en die vervolgens overleed) weer terug heeft.

Meer op rtlz.nl: Handig: een robotstofzuiger die stof ziet

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van