Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Short Treks

Korte films Star Trek Discovery staan op Netflix

17 januari 2019 21:22 Aangepast: 17 januari 2019 21:27

Netflix heeft de vier korte films die voorafgaan aan het nieuwe seizoen van Star Trek Discovery online gezet, net op tijd.

Het nieuwe seizoen van Star Trek Discover gaat donderdag in de VS van start. De eerste aflevering staat vrijdag op Netflix, dat de internationale rechten voor de serie heeft. Amerikanen konden de afgelopen maanden al warmdraaien met vier uitstekende korte films, maar Star Trek-maker CBS maakte de 'Short Treks' onbereikbaar voor mensen buiten de VS.

Nu staan ze dus op Netflix, maar wel een beetje verstopt. Ga om te kijken naar Star Trek Discovery, kijk bij 'trailers en meer' en scroll door naar de korte films. Ze heten Runaway, Calypso, The Brightest Star en Escape Artist. De korte films bouwen het pre-Star Trek Enterprise-universum op een boeiende manier verder uit. Zo toont The Brightest Star het achtergrondverhaal van het personage Saru, de Kelpian die de commandant op de USS Discovery is. The Escape Artist laat zien hoe het ervoor staat met intergalactisch meesteroplichter Harry Mudd, gespeeld door Rainn Wilson.

Na een aantal jaar van stilte en daarna drie Star Trek-films, is Star Trek met Discovery weer terug in serievorm. Naast het tweede seizoen van de serie wordt er ook gewerkt aan een spin-off die het verhaal vertelt van Captain Philippa Georgiou, de originele kapitein van de USS Discovery. Ook verschijnt eind dit jaar een nieuwe serie waarin Patrick Stewart zijn rol van Captain Jean-Luc Picard weer oppakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore