Ga naar de inhoud
Sequel

Makers The Social Network willen nieuwe Facebook-film

Na een dramatisch verlopen jaar voor Facebook denkt Aaron Sorkin, schrijver van de film The Social Network, dat het hoog tijd is voor een vervolg.

Dat zegt Sorkin in een interview met Associated Press. “Ik weet veel meer over Facebook in 2005 dan over Facebook in 2018, maar ik weet genoeg om te weten dat er een sequel moet komen”, stelt scenarioschrijver Sorkin, die ook verantwoordelijk was voor tv-series als The West Wing en The Newsroom.

The Social Network (2010) behandelde de roerige ontstaansgeschiedenis van Facebook. Onder meer de hoogoplopende ruzies van Mark Zuckerberg met medeoprichter Eduardo Saverin en met de Winklevoss-broers komen aan bod.

Grootschalige privacyschendingen

“Sinds het einde van de film, met de schikkingen met de Winklevoss-tweelingen en Saverin, zijn er veel interessante, dramatische dingen gebeurd”, zegt Sorkin. Zo werd Facebook de afgelopen jaren het middelpunt van controverses over grootschalige privacyschendingen en nepnieuws.

Behalve Sorkin lijkt ook de producent van The Social Network, Scott Rudin, wel oren te hebben naar een vervolg. “Ik heb verscheidene e-mails van hem gekregen met artikelen en de opmerking: ‘Is het geen tijd voor een sequel?’”, vertelt Sorkin.

Garderobe

Zuckerberg zelf was in 2010 maar matig te spreken over de film. Volgens de Facebook-ceo zouden de filmmakers er alleen in geslaagd zijn om zijn garderobe adequaat weer te geven.De rest zou fictie zijn.

Facebook
Lees ook:
Facebook aangeklaagd om privacyschandaal met Cambridge Analytica