Microsoft

‘Windows werkt straks ook op opvouwbare apparaten’

15 januari 2019 20:41 Aangepast: 15 januari 2019 20:48
Beeld © Getty

Microsoft is bezig om Windows geschikt te maken voor gebruik op apparaten met opvouwbare schermen.

Dat meldt The Verge op basis van ingewijden. De aanpassingen moeten ervoor zorgen dat het besturingssysteem en verscheidene ingebouwde programma’s naadloos werken op apparaten met dubbele en opvouwbare schermen. De eerste build voor Windows 10 die is ontworpen voor opvouwbare schermen, dook eerder deze week al op.

Met software die geschikt gemaakt is voor opvouwbare schermen bedient Microsoft een nieuwe productcategorie waar dit jaar veel van wordt verwacht. Op de tech-beurs CES werd vorige week de eerste smartphone met een buigbaar scherm, de Royole FlexPai, getoond. Helemaal vlekkeloos lijkt Android nog niet op dat toestel te werken.

Wellicht komt daar verandering in als ook grote merken hun eerste opvouwbare smartphones uitbrengen. In november vorig jaar toonde Samsung al een prototype met een buigbaar scherm, en ook verscheidene andere fabrikanten, zoals LG en Huawei, werken aan opvouwbare toestellen.

Oprolbare tv’s en laptops

Behalve in smartphones zullen de opvouwbare schermen vermoedelijk ook in andere apparaten opduiken. LG toonde tijdens de CES al een oprolbare tv, maar verwacht ook experimenten met opvouwbare tablets en laptops.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore