'Smile'

Binnenkort te koop: gadget die je tanden in 10 seconden poetst

15 januari 2019 20:49 Aangepast: 16 januari 2019 10:40
Beeld © Y-Brush

De Y-Brush poetst in tien seconden je hele gebit. De gadget heeft de tandenborstels verwerkt in een bitje.

Het Franse bedrijf FasTeesH brengt komende april de Y-Brush op de markt: een bitje dat aan de binnenkant allemaal tandenborstels heeft, zodat je in tien seconden zowel je boven- als je ondergebit reinigt. Tussendoor moet je het mondstuk wel even omdraaien, want het reinigt maar aan één kant tegelijkertijd. Ook moet je zelf nog tandpasta in het bitje stoppen. 

Y-Brush rondde medio 2018 al een succesvolle Kickstarter-campagne af, maar kwam afgelopen week weer internationaal in het nieuws door de aanwezigheid op de techbeurs CES. Daar werd de werking van het apparaatje gedemonstreerd.

109 euro

Nu is de gadget te bestellen via de site van het Franse bedrijf. Een enkele Y-Brush kost 109 euro, inclusief oplaadstation en 'tandpasta-aanbrenghulpstuk'. Levering wordt verwacht in april, al is het de vraag of het bedrijf na de CES-mediagolf deze belofte na kan maken.

Concurrent Unico trok namelijk in 2017 de aandacht met een slimme tandenborstel met precies hetzelfde principes, maar volgens de laatste update op de Indiegogo-pagina van Unico is de slimme tandenborstel nog steeds een prototype.

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van