Tech

Grootste prijsstijging ooit voor Netflix-klanten in VS

15 januari 2019 17:20 Aangepast: 15 januari 2019 19:13
Actrice Sandra Bullock bij de voorpremière van de Netflix-serie Bird Box. Beeld © Getty Images

Netflix heeft voor de vierde keer sinds de oprichting de prijzen van een abonnement verhoogd. Prijzen gaan dit keer tussen de 13 en 18 procent omhoog, de grootste procentuele stijging in de bedrijfsgeschiedenis.

De streamingdienst verhoogt alleen de maandelijkse prijzen voor de Amerikaanse klant. Daardoor moeten een kleine 60 miljoen Amerikanen meer gaan betalen.

Meer investeringen, dus prijzen omhoog

De verhoging pakt het meest vervelend uit voor de klanten met het populairste model. Dat is waarbij twee klanten tegelijk op dezelfde account kunnen streamen. Zij betaalden 11 dollar per maand, dat wordt nu 13 dollar.

Netflix gokt erop dat ze meer kunnen vragen voor hun series en films, omdat ze flink investeren. "Van tijd tot tijd veranderen we de prijzen, op het moment dat we blijven investeren in groots entertainment", zegt het bedrijf tegen diverse Amerikaanse media.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflixen is in verhouding erg duur in Nederland

Recordbedrag eigen series

Alleen al in 2018 werd een recordbedrag aan eigen series uitgegeven: 8 miljard dollar maar liefst. Daar kreeg de kijker flink wat series en films voor terug zoals 'The Crown', 'House of Cards' en recent 'Bird Box'. 

Wat de prijsstijging betekent voor Nederland, is nog niet duidelijk. De laatste keer dat er in Nederland meer moest worden neergelegd voor een abonnement was in oktober 2017.

Buiten de Verenigde Staten heeft het bedrijf bijna tachtig miljoen abonnees. Vooralsnog betekent de prijsstijging in de VS niet dat deze ook in Nederland omhoog gaat, laat Netflix weten in een reactie. "Prijsstijgingen zijn landenspecifiek."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix-wachtwoord gedeeld met vrienden? Dit systeem herkent dat

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van