'Power Laces, alright!'

Zelfstrikkende Nike-schoenen in februari op de markt

15 januari 2019 16:55 Aangepast: 15 januari 2019 20:58

Nike heeft de nieuwe zelfstrikkende schoenen Nike Adapt BB aangekondigd. Een systeem met motortjes trekt de schoen automatisch strak, zodra je je voet erin steekt. Hoe strak de schoenen zitten, is via een app of met een druk op een knopje aan de zijkant aan te passen.

Nike heeft dinsdag de nieuwe zelfstrikkende Nike Adapt BB aangekondigd. Vanaf medio februari zijn de basketbalschoenen, die zichzelf strak trekken, wereldwijd verkrijgbaar. Ze kosten 350 dollar. 

Nike bracht in 2016 al zelfstrikkende HyperAdapt-schoenen op de markt, maar dat gebeurde op een veel kleinere schaal. Die schoenen, die destijds 720 dollar kostten, waren alleen verkrijgbaar in twee winkels in New York. 

Gekoppeld aan app

De nieuwe Nike Adapt BB-schoenen hebben motortjes ingebouwd die de schoenen automatisch strak om de voeten trekken. Het systeem is gekoppeld aan een app die onthoudt hoe strak of los de drager de linker- en rechterschoen het liefst heeft. Die voorkeuren zijn op te slaan voor meerdere situaties, zoals tijdens warming-ups, het sporten en het uitrusten op de bank. Met knopjes aan de zijkant van de zool is het systeem handmatig aan te passen. 

De Adapt BB is de eerste schoen in een serie van zelfstrikkende Nikes met de zogeheten FitAdapt-technologie. De functies zijn na aanschaf uit te breiden via app-updates, zegt Michael Donaghu, vice president innovatie bij Nike. "Het product dat je jaren geleden hebt gekocht, kunnen we nog verbeteren doordat we software aan schoenen hebben toegevoegd. Zo kunnen we reageren op veranderende voorkeuren en omgevingen."

Zie jij dit soort zelfstrikkende schoenen wel zitten? Reageer onder onze Facebook-video

Back To The Future

De HyperAdapt 2.0-schoenen zijn geïnspireerd op de Power Laces van Marty McFly in de film Back To The Future 2 uit 1989. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe zelfstrikkende Nikes worden een stuk goedkoper

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nike-kleding met data ontworpen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van