Tech

De beste designs van de Meubelbeurs in Keulen

15 januari 2019 13:29 Aangepast: 15 januari 2019 15:56

De winnaars van de talentcompetitie van de meubelbeurs in Keulen maken moois voor millennials, van belbubbel tot luchtzuiverende kantoorkunst.

De toonaangevende meubelbeurs IMM in Keulen is geopend en is nog tot dit weekend te bezoeken. Ieder jaar zoekt een jury, onder wie de Nederlandse Rianne Makkink van Makkink&Bey, naar het aanstormend talent dat de huiskamers en kantoren van de toekomst gaat vullen. De winnaars van Pure Talents 2019 zijn de volgende drie ontwerpers, gevolgd door nog twee andere designtalenten die we op de beurs hebben gespot.

Baschnja - Ilja Huber

De winnaar van de jong talentwedstrijd is deze toren uit drie delen die een slimme lamp blijkt. De onderste is lamp en oplader, de beide delen daarbovenop zijn lampen met een accu. Je kunt ze dus als hoge staande lamp gebruiken, of als drie losse delen die je mee naar buiten kunt nemen of waar je maar naartoe wil zonder dat je daar een stopcontact nodig hebt.

Bench Gang - Christian Cowper  

Met dit meubilair mag je spelen. Dat zie je al aan de bovenmaatse verbindingen waarmee de bank in elkaar zit en de gekleurde voeten. Het idee om een bank als speelgoed te zien gaf Christian Cowper, die met Claudia Surrage Phat Design vormt, een manier om de imperfecties van het eikenhout te gebruiken.

Bench Gang

A Day at Zoo - Julian Marticke

Deze zes geometrische houten dieren zijn niet alleen kinderspeelgoed. Ze zijn net zo goed een kunstwerkje op de eettafel of afleiding op kantoor. De houten blokken klikken met magneten aan elkaar tot zes dieren of iets totaal anders als je je eigen fantasie gebruikt. Heft heeft een Floris Hovers-achtige aantrekkingskracht, je schijnt er maar moeilijk vanaf te kunnen blijven. 

Onda Air Purifier - J.P. van der Horst

De Nederlander/Braziliaan Joca van der Horst maakt Onda, een interactief object dat als een schilderij aan de muur hangt. Nanotechnologie maakt dat je niet meer zo'n doos in de hoek van de kamer hoeft te zetten om de lucht te zuiveren.

POP - Rongjie Yang

Op werkplekken, maar ook op een druk plein of station, zou je een POP kunnen ophangen. De bol van akoestisch materiaal geeft je dan even een bubbel. Daarin stap je uit de hectiek van de dag, of doe je dat telefoontje waar niemand wat van mag horen. Pop is een ontwerp van de Chinese Rongjie Yang van X-Work design team uit Peking.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dutch design: materialen gevormd door de temperatuur

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dutch design: draagbare lamp van je oude laptop

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`