Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Deze elektrische pick-up heeft 800 km bereik

Tesla beloofde een elektrische pick-up truck, Rivian is er eentje aan het bouwen en in 2020 komt ook Atlis met zijn elektrische XT pick-up.

De grootste bottleneck als het om elektrisch rijden gaat is voorlopig het aanbod: zoek je een middenklasser op benzine, dan kun je tientallen opties naast elkaar leggen. Zoek je een elektrische middenklasser, dan heb je ongeveer vijf opties. Een elektrische pick-up wordt op dit moment nog helemaal niet verkocht.

Maar we kunnen de nieuwkomers al aan de horizon zien. Tesla beloofde naast een vrachtwagen ook een elektrische offroader te bouwen, Rivian zagen we op een beurs in Los Angeles de show stelen met een SUV en een pick-up en Atlis Automotive heeft de XT pick-up in de planning staan. De laatste is nu nog een concept, maar technisch gezien geloofwaardig. De auto kan een maximaal gewicht trekken van 9000 kilo afhankelijk van de uitvoering en het bereik (zonder die trailer uiteraard) is afhankelijk van de uitvoering 480 tot 800 kilometer.

De elektrische pick-up van Atlis zou volgend jaar te koop moeten zijn in de Verenigde Staten voor omgerekend €40.000. Dat klinkt hopeloos optimistisch. De concurrerende Rivian (die al iets verder doorontwikkeld is) moet zeker de helft meer kosten. 

Tesla's
Lees ook
Tesla's pick-uptruck wordt 'Blade Runner-achtig'

Meer video's over elektrische auto's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal

Bron: Bright