Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Mario, Zelda, Metroid

'Nintendo Switch krijgt klassieke SNES-games'

14 januari 2019 12:28 Aangepast: 14 januari 2019 12:29

De Nintendo Switch lijkt binnenkort de mogelijkheid te krijgen om oude SNES-games zoals Super Mario World en Super Metroid af te spelen.

De Nintendo Switch kan nu al een aantal klassieke NES-games draaien. De spelcomputer gebruikt daarvoor een zogenoemde emulator: software die de oude games speelbaar maakt voor de nieuwe hardware. In de software die de Nintendo Switch gebruikt, is echter niet sprake van één emulator, maar vier. Naast emulator Kachikachi voor de NES wordt ook emulator Canoe voor SNES-games genoemd.

Daarnaast staan er nog twee emulators in de softwarecode, Hiyoko en Count. Wellicht gaat het om software die het mogelijk maakt games voor de Nintendo 64, de GameCube of bijvoorbeeld de Game Boy Advance op de Switch te spelen. Dat ontdekte modders @Oatmealdome, @Simon1844 en @KapuccinoHeck, die software uitpluizen op zoek naar dit soort dingen.

NES-games op de Switch zijn speelbaar voor abonnees van Nintendo Switch Online. Ook die dienst werd door de modders uitgeplozen. @KapuccinoHeck ontdekte zo een lijst met SNES-games die gepland lijken door de Switch. Het gaat om veel games die ook al op de SNES Classic Mini stonden, zoals Super Mario World, Legend of Zelda: Link to the Past, en Super Metroid.

Het is nog niet duidelijk of en wanneer de SNES-games speelbaar zijn op de Switch, en of ze net als de NES-games onder het Switch Online-abonnement vallen. Zo'n abonnement kost 4 euro per maand of 20 euro per jaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Nintendo komt in 2019 met nieuwe versie Switch'

Kijk ook: eerste indruk PlayStation Classic met retro-games

Meer gadgetvideo's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Online-dienst Nintendo Switch in september van start

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore