Tech

'Vanaf 2020 alleen nog maar iPhones met oled-schermen'

11 januari 2019 17:37 Aangepast: 13 januari 2019 10:13

Apple brengt dit jaar weer drie nieuwe iPhones uit. Daarbij zit ook een iPhone met een lcd-scherm. Vanaf 2020 zou Apple alleen maar toestellen met oled op de markt willen brengen.

Dat schrijft The Wall Street Journal op gezag van ingewijden. Het topmodel zal worden uitgerust met drie camera's op de achterkant. Een render van de achterkant van deze nieuwe iPhone lekte eerder al uit. De andere twee toestellen zullen twee camera's op de achterkant krijgen.

Volgens The Wall Street Journal zou de goedkoopste nieuwe iPhone wel eens het laatste toestel kunnen zijn met een lcd-scherm. Vanaf 2020 zou Apple alleen nog maar smartphones met oled-schermen op de markt willen brengen.

Opvolger van iPhone XR

De nieuwe iPhone met lcd-scherm wordt de opvolger van de iPhone XR. Eind november verklaarde Apple dat de iPhone XR "de populairste iPhone is sinds de dag dat hij beschikbaar is", maar het bedrijf had het afgelopen kwartaal wel te kampen met tegenvallende verkoopcijfers. De productie van de iPhone XR werd om die reden flink teruggeschroefd.

Apple kreeg begin dit jaar flinke klappen op de beurs nadat het bedrijf bekendmaakte dat het minder iPhones had verkocht. Vooral in China vielen de verkopen tegen.

De iPhone XR is de beste koop onder de iPhones

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe iPhones al in uitverkoop in China

Hoe bevalt de iPhone XS Max?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

`