iPhone XR

Nieuwe iPhones al in uitverkoop in China

11 januari 2019 14:31 Aangepast: 11 januari 2019 14:31
Beeld © EPA

Grote Chinese winkelketens hebben de nieuwste iPhones van Apple in de uitverkoop gedaan. Winkelbedrijven als Suning Commerce en JD.com bieden de smartphones met korting aan. De acties zijn tekenend voor de moeizame prestaties van Apple in China.

Suning bood vrijdag een iPhone XR aan voor 5799 yuan (746 euro). Dat betekent een korting van 17 procent op de prijs in vergelijking met die op de eigen website van Apple. Bij JD.com is het mogelijk de smartphone voor 6099 yuan te kopen, 900 yuan onder de officiële prijs. In Nederland kost de iPhone XR 859 euro. 

Volgens Chinese media heeft Apple winkelketens in het land toestemming gegeven om de iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone XS, en iPhone XS Max met korting aan te bieden. Dergelijke aanbiedingen zo kort na de release van een apparaat komen zelden voor.

Zwakke cijfers

De kortingsacties volgen een week nadat Apple met zwakke cijfers op de proppen kwam, onder meer door de tanende vraag uit China. Naast een moeizame markt voor consumentenelektronica speelt ook de tragere groei van de Chinese economie het techbedrijf parten.

Review: iPhone XR

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple onderuit na keiharde tegenvaller in iPhone-verkopen

Hoe bevalt de iPhone XS Max?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple kampt met chronisch gebrek aan enthousiasme: 'Klant heeft wat hij wil'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore