Ga naar de inhoud
Beautyfilter in het echt

Deze gadget 'print' make-up op je huid

Procter & Gamble komt met een scanner en printer in één die heel precies vlekjes, rode plekken en andere imperfecties op je huid met kleine druppeltjes make-up wegpoetst.

Het Opté Precision Skincare System is een huidscanner en thermische inkjetprinter die je langs de huid van je gezicht strijkt en heel precies piepkleine druppeltjes make-up met de juiste kleur op de imperfecties in je gezicht deponeert. Volgens het persbericht is de gadget het resultaat van jarenlang onderzoek, met ruim 40 patenten als resultaat.

Blauwe scan-led's verlichten de huid zodat een ingebouwde camera beter dan het blote oog verkleuringen in de huid kan zien. Per seconde maakt de camera 200 beelden van de huid die een algoritme analyseert op zoek naar imperfecties. Vervolgens spuiten 120 thermische inkjetsproeiers dunner dan een haartje duizenden druppeltjes make-up op de vlekjes. 

Als een beauty-filter

Het systeem deponeert alleen make-up waar het nodig is om verkleuringen zoals moedervlekjes, rode plekken, ouderdomvlekken en zelfs acne te verhullen. Het systeem gebruikt een fractie aan make-up vergeleken met het met de hand opbrengen van cosmetica.

Het effect heeft een beetje weg van de schoonheidsfilters die je steeds vaker in camera-apps op smartphones tegenkomt. 

Ook voor op je handen

Volgens Procter & Gamble zou de make-up de hele dag op de huid blijven zitten. Cartridges met het Opté Precision Serum, de naam die Procter en Gamble aan de make-up geeft, zullen in licht, medium en donkere tinten verkrijgbaar zijn. Het systeem is ook geschikt om op je handen te gebruiken.

Media als VentureBeat en de BBC probeerden het op de techbeurs CES en waren onder de indruk. Wat het Opté Precision Skincare System gaat kosten als het begin 2020 op de markt verschijnt, is nog niet bekend.

Sieraden
Lees ook
Sieraden voor onder je huid