Zonder spelcomputer

'Amazon werkt aan gamestreamingdienst'

10 januari 2019 21:33 Aangepast: 10 januari 2019 21:37
Beeld © Getty Images

Amazon zou werken aan een eigen gamestreamingdienst, waarbij gebruikers zonder spelcomputer toch games kunnen spelen.

De dienst van Amazon zou nog volop in ontwikkeling zijn en op zijn vroegst pas in 2020 beschikbaar komen, zeggen bronnen tegen The Information. Amazon zou nog met verschillende game-uitgevers in overleg zijn, om te zorgen dat hun spellen via de dienst aangeboden kunnen worden.

Gamestreaming is een relatief nieuwe manier van gaming. Gebruikers hebben zelf geen krachtige pc of spelcomputer nodig om games te kunnen spelen. Een browser, app voor telefoon of tv of klein tv-kastje zijn al genoeg. De games worden afgespeeld op krachtige computers bij in dit geval Amazon, en naar de gebruiker thuis gestreamd.

Gamestreaming in opkomst

Dergelijke diensten zijn pas de afgelopen jaren in opkomst omdat voor een goede werking zeer snel internet nodig is, anders zou vertraging merkbaar zijn. Bovendien moet de aanbieder beschikken over flinke datacentra. Die heeft Amazon, waardoor het goed mogelijk is dat het bedrijf inderdaad een eigen gamestreamingdienst overweegt. Amazon heeft bovendien al een eigen videostreamingdienst, Prime Video. Ook staat Amazon als moederbedrijf van game-videodienst Twitch al met één been in gameland.

Sony biedt met PlayStation Now ook al gamestreaming van PS3- en PS4-games aan, enMicrosoft en Google werken aan eigen gamestreamingdienten. Bij Google worden games via Project Stream in de browser Chrome afgespeeld, Microsoft wil games voor pc en Xbox met zijn xCloud naar bijvoorbeeld smartphones streamen. Videokaartmaker Nvidia biedt zijn videostreamingdienst GeForce Now zelfs al in bèta-vorm voor het grote publiek aan, al is daarvoor wel de relatief prijzige settopbox Nvidia Shield nodig – bijna net zo duur als een PlayStation 4 of Xbox One S.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De ultieme gear voor gamers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van