Ga naar de inhoud
130 euro

Deze Xiaomi-telefoon heeft een 48 megapixelcamera

De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi heeft weer een zeer scherp geprijsde telefoon aangekondigd: 150 dollar voor een toestel met een 48 megapixelcamera op de achterkant.

De Chinese fabrikant Xiaomi weet regelmatig op te vallen met zeer betaalbare telefoons met opvallende eigenschappen. Neem de Pocophone F1 waar het bedrijf in 2018 mee kwam: 350 euro voor een telefoon met vrijwel dezelfde hardware als dubbel zo dure toestellen.

Ook de nieuwe Redmi Note 7 valt weer op. Het toestel heeft een 48 megapixelcamera op de achterkant, gepaard met een 5 megapixelcamera voor dieptedata. De 48 megapixelcamera gebruikt een iets grotere lens dan gangbaar is in smartphones, en kan bij weinig licht zijn pixels combineren. Dan maakt de lens 12 megapixelfoto's, waarbij wel meer licht opgevangen wordt.

Andere specs dik in orde

De Redmi Note 7 heeft verder een 6,3 inch 1080-scherm, zoals inmiddels gangbaar is met extra lange beeldverhouding en met bovenaan een scherminkeping. Het gaat om een kleine, ronde notch met daarin een 13 megapixel selfie-camera. De telefoon draait op een Qualcomm Snapdragon 660 en heeft een 4.000 mAh-accu, usb-c-poort en ondersteuning voor Qualcomm Quick Charge 4-snelladen.

De telefoon is verkrijgbaar vanaf 999 yuan, zo'n 130 euro. Daarvoor krijg je een model met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. Voor zo'n 180 euro krijg je een uitvoering met 6 GB werkgeheugen en 64 GB opslag.

In China komt de telefoon vanaf volgende week al op de markt. Het is nog niet bekend of en wanneer de telefoon in Nederland op de markt komt. Verschillende webwinkels brengen tegenwoordig telefoons van Xiaomi in Nederland uit.

Volg Bright op YouTube voor meer reviews van smartphones

'Xiaomi
Lees ook
'Xiaomi werkt aan drievoudig opvouwbare smartphone'