Eerste indruk

Is deze opvouwbare telefoon de toekomst?

09 januari 2019 19:06 Aangepast: 11 februari 2019 20:41

De eerste smartphone met een buigbaar scherm, de Royole FlexPai, steelt de show tijdens de techbeurs CES in Las Vegas. Hoe bevalt de opvouwbare telefoon? En is dit 'de smartphone van de toekomst'?

Dichtgevouwen past hij in je broekzak, uitgevouwen is de Royole FlexPai een kleine tablet. Dit is de eerste smartphone met een opvouwbaar, buigbaar scherm. Het Chinese merk Royole is daarmee de grote telefoonmerken Samsung en Huawei te snel af. Het bedrijf introduceerde de FlexPai onlangs in China voor een prijs vanaf ruim 1300 dollar, terwijl andere telefoonfabrikanten nog alleen prototypes van opvouwbare smartphones hebben.

Samsung liet in november zo'n prototype zien op een donker podium. Tijdens de CES demonstreerde Samsung zijn eerste telefoon met een buigbaar scherm deze week alleen achter gesloten deuren aan partners, waarschijnlijk omdat er nog technische problemen moeten worden opgelost.

Intussen verkoopt Royole zijn flexibele telefoon al aan de eerste Chinese consumenten. De FlexPai biedt zo een eerste blik op een nieuwe generatie smartphones met buigbare schermen, die je kunt uitvouwen tot het formaat van een kleine tablet. Het toestel laat ook zien dat er nog veel werk aan de winkel is voordat opvouwbare smartphones echt prettig werken. Bright probeerde de FlexPai in Las Vegas, bekijk de eerste indruk.

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor meer video's vanaf techbeurs CES.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Samsung toont opvouwbare telefoon op 20 februari

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Xiaomi werkt aan drievoudig opvouwbare smartphone'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Huawei lanceert opvouwbare 5G-telefoon eind februari'

Volg Bright

Volg de updates via FacebookYouTube en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van