Ga naar de inhoud
CES 2019

Hij werkt: de machine die je kleren vouwt

Zelf je kleren vouwen hoeft binnenkort niet meer: dat doet de Foldimate voor je. De machine kan in 5 minuten 25 kledingstukken voor je vouwen. Bright zag het apparaat, eind dit jaar te koop, al in actie in Las Vegas.

Sommige nieuwe apparaten laten jaren op zich wachten. Kledingvouwmachine Foldimate was voor het eerst in januari 2017 op de techbeurs CES in Las Vegas te zien. Dat was toen nog een prototype, dat niet echt werkte. Deze week presenteerde het Israëlische bedrijf tijdens de CES een werkend apparaat dat kledingstukken opvouwt. Eind dit jaar komt de Foldimate op de markt, voor 980 dollar. Bekijk de video.

Je moet de kledingstukken zelf aan de Foldimate 'voeren'. Het apparaat herkent vervolgens of het gaat om een shirt, een trui, een handdoek of een broek. Volgens Foldimate kan de robot een gemiddelde lading was van 25 kledingstukken binnen vijf minuten wegwerken.

De stapel gevouwen kleding komt aan de onderkant uit de Foldimate rollen. De machine ondersteunt volgens het bedrijf kledingstukken in de meeste maten, 'van het zesde levensjaar tot de maat XXL'. De Foldimate komt volgens de makers als er voldoende interesse is ook in Europa op de markt. 

Meer vanaf techbeurs CES

Bright is deze week aanwezig op de techbeurs CES in Las Vegas. Volg de updates via FacebookYouTube en Instagram.

Bron: Bright