Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Wat? What? ¿Qué?

Google Assistant gaat gesprekken in 27 talen vertalen

08 januari 2019 22:04 Aangepast: 08 januari 2019 22:20

De spraakgestuurde Google Assistant kan je gesprekken binnenkort vertalen in 27 verschillende talen. Ook van en naar het Nederlands.

Zo kan Google Assistant helpen om gesproken teksten real-time te vertalen in onder meer het Arabisch, Chinees, Duits, Grieks, Japans, Pools, Turks en Vietnamees.

Voor het voeren van een gesprek is het wel noodzakelijk om om beurten te praten en vervolgens te wachten tot Google Assistant de vertaling voorleest. Helemaal vlekkeloos verloopt dat vertaalproces overigens nog niet, zo blijkt uit een eerste test van The Verge.

De nieuwe vertaaloptie met 27 talen van Google Assistant zal om te beginnen verschijnen op de Google Home Hub, en komt in de komende maanden ook beschikbaar op andere Google Home-apparaten en slimme displays van partijen als LG en Lenovo.

Integratie met Google Maps

Google Assistant zal ook worden geïntegreerd met Google Maps, zodat je bijvoorbeeld met een spraakopdracht kunt doorgeven dat je op zoek bent naar een restaurant langs de route, zo heeft het zoekbedrijf bekendgemaakt tijdens de Consumer Electronics Show (CES) 2019 in Las Vegas.

Daar lanceerde Google ook Google Assistant Connect, dat ontwikkelaars van andere bedrijven in staat moet stellen om hun producten eenvoudig compatibel te maken met de spraakassistent van Google.

Wekker

Tijdens de CES kondigen diverse bedrijven producten aan die samenwerken met Google Assistant. Zo zal Samsung ondersteuning gaan bieden voor Google Assistant in zijn tv’s, terwijl Lenovo een wekker met Google Assistant presenteerde. De Smart Clock zal vanaf dit voorjaar worden verkocht voor 80 dollar.

De aankondigingen laten zien dat het Google nog altijd menens is in de strijd met Alexa van Amazon. Amazon maakte enkele dagen geleden bekend dat er inmiddels 100 miljoen apparaten zijn verkocht waarop zijn spraakassistent is geïnstalleerd.

Strijd om het smart home

De twee bedrijven doen hun best om zoveel mogelijk consumenten voor hun spraakassistent te winnen. Als je eenmaal een product hebt dat je aanstuurt via Google Assistant ligt het voor de hand om bij de keuze van een volgend spraakgestuurd apparaat opnieuw voor de Google Assistant te kiezen, zo is de gedachte.

Zo is het gevecht tussen Alexa en Google Assistant vooral ook een strijd om de toekomstige inrichting van het smart home.

Bekijk onze eerste indruk van de Nederlandse Google Assistent:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore