Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Gekke gadgets op CES

Gezichtsherkenning voor katten en een wc met spraakassistent

09 januari 2019 12:00 Aangepast: 11 januari 2019 13:53

Een kattenvoerbak met gezichtsherkenning, een slimme wc met een ingebouwde spraakassistent en een schattige robot die begint te pruilen als hij ziet dat je met een andere robot speelt… We zetten de gekste gadgets van de Consumer Electronics Show (CES) 2019 op een rij.

Tanden poetsen in 10 seconden

In 2017 schreven we al eens over de Unico smartbrush: een mondstuk met borstels en elektronica, waarmee je binnen drie seconden je tanden zou kunnen poetsen. Een mooi idee, maar volgens de laatste update op de Indiegogo-pagina van Unico is de smartbrush de prototype-fase nog altijd niet ontstegen.

Op de CES timmert ondertussen het Franse FasTeesH aan de weg met de Y-Brush: een enigszins vergelijkbaar product waarmee je je gebit in tien seconden kunt reinigen. Vijf seconden voor de onderkant, en vijf voor de bovenkant. FasTeesH belooft dat de Y-Brush vanaf april zal worden geleverd.

Japanse knuffelrobot Lovot

Het Japanse Groove X komt met misschien wel de schattigste robot ooit: de Lovot. De robot, die zich op wieltjes door je huiskamer beweegt, is ontworpen om geknuffeld te worden. De grote cartoon-ogen zorgen ervoor dat je de Lovot snel oppakt. Doe je dat niet, dan begint de robot met zijn kleine armpjes te zwaaien om je aandacht te trekken.

Het apparaat is uitgerust met druksensors, waardoor de Lovot kan reageren op aanrakingen. Zo kan de robot bijvoorbeeld ‘in slaap’ vallen als je het apparaat goed knuffelt. Maar, pas op, als de Lovot ziet dat je veel aandacht besteedt aan een andere Lovot, begint de robot te pruilen.

Voorlopig is de Lovot alleen in Japan te koop. Dat is misschien maar goed ook, want goedkoop is de Lovot met een prijs van 598.000 yen (4.800 euro) bepaald niet.

Kattenvoerbak met gezichtsherkenning

Heb je katten die elkaars etensbak leeg eten? Dan kan de Mookkie smart pet bowl van het Italiaanse Volta wellicht uitkomst bieden. De etensbak is voorzien van een camera die een naderende kat scant en met behulp van kunstmatige intelligentie bepaalt of dit de kat is die uit de betreffende bak mag eten. Pas bij een match gaat het etensbakje open. Via wifi stuurt de slimme voederbak daarnaast beelden door van je etende kat, zodat je kunt zien of er nog wel genoeg brokjes zijn. Verkrijgbaar vanaf september.

Slimme wc met spraakassistent Alexa

Alexa werd eerder al ingebouwd in een magnetron en een klok. Nu kun je Amazons spraakassistent ook gebruiken om je intelligente wc mee te bedienen. De Numi 2.0 Intelligent Toilet van Kohler biedt voorts een verwarmde wc-bril, ingebouwde speakers en interactieve verlichting. Even rustig op de wc zitten is er zo dus ook al niet meer bij.

Sony-speaker met bierglashouders

Ideaal voor een feestje of barbecue: de GTK-PG10-speaker van Sony. Met de oplaadbare batterij kun je 13 uur muziek afspelen die je desgewenst via Bluetooth vanaf je smartphone streamt. Daarnaast bevat de speaker een FM-tuner zodat je ook lekker naar de radio kunt luisteren. Maar wat de speaker echt bijzonder maakt, zijn de ingebouwde bierglashouders op het uitklapbare bovenblad. Dat bovenblad kan volgens Sony prima tegen wat vocht, en is bovendien makkelijk schoon te maken.

Oven met augmented reality

Whirlpool laat op CES een concept-oven zien die is voorzien van een 27-inch scherm op de plaats van de ovendeur. Via dat scherm kun je onder meer je agenda en recepten bekijken. De oven is bovendien in staat die twee met elkaar te combineren. Als het apparaat ziet dat je maar weinig tijd hebt voor het avondeten suggereert het simpele recepten die je snel kunt klaarmaken. Dankzij augmented reality kan de oven je bovendien vertellen welk ovenrek en welk ovenprogramma je moet gebruiken. Met behulp van een 'internal vision system' kun je inzoomen op de ovenschotel om via het scherm te zien hoe het ervoor staat met je maal.

Slimme bokshandschoenen

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Met de home studio van FightCamp, bestaande uit bokshandschoenen, een bokszak, trackers en een matje voor op de vloer, kun je ook thuis aan de slag. Met de trackers houd je bij hoe vaak je slaat: informatie die wordt doorgegeven aan een iOS-app die de tijd aftelt en een hele trits aan trainingen aanbiedt. Vooralsnog alleen verkrijgbaar in de VS.

Volg Bright op techbeurs CES

Bright is deze week aanwezig op de techbeurs CES in Las Vegas. Volg alle updates via FacebookYouTube en Instagram.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

9 hoogtepunten van techbeurs CES 2019

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore