Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Fashion

Voel je veilig met deze kogelwerende mode

11 juli 2019 19:29

Een kogelvrij vest gaat niemand dagelijks dragen, vooral omdat het nauwelijks een kledingstuk is. Tachisse de Beun brengt daar verandering in met deze collectie kogelwerende kleding.

De collectie Safety is a Luxury bestaat uit broeken, truien en mutsen die eruit zien als gewone kleding die gebreid is van wol. Met verschillende dubbellaagse breitechnieken zijn kogelwerende onderdelen in de collectie verwerkt. ProteQ Bodygear heeft de kleding getest en volledig beschermend bevonden.

Felle kleuren blauw en rood met oranje strepen en een fashionable schnitt trekken de aandacht en doen eerder denken aan een modeshow dan aan iemand die probeert buiten schot te blijven. Model en ontwerper Tachisse de Beun heeft haar collectie dan ook niet gemaakt voor de onderwereld of ordehandhavers maar voor gewone mensen.

Het is onmogelijk het privilege van leven in een veilige Westerse wereld te ontkennen. We kunnen vrij over straat terwijl bij mensen op andere plekken op onze wereld de kogels en bommen om de oren vliegen. Vandaar de titel: Safety is a luxury.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spijkerbroek met slimme broekzak is beter voor je ballen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore