'Hey Siri, open het gordijn'

Dit zijn de slimme rolgordijnen van Ikea

08 januari 2019 10:13 Aangepast: 22 augustus 2019 18:52
Beeld © Ikea

Nieuwe beelden tonen voor het eerst hoe de automatische rolgordijnen van Ikea werken. De gordijnen, die met een app, een afstandsbediening en spraakassistenten zijn te besturen, liggen vanaf februari in de winkels.

Ikea kondigde in december al aan dat het slimme rolgordijnen gaat verkopen. De lichtdoorlatende Kadrilj en de lichtdichte Fyrtur zijn vanaf februari te koop. Het was al bekend dat de rolgordijnen gaan werken met de slimme assistenten Alexa, Siri en Google Assistant. Ook zijn de gordijnen te besturen via de Tråfri-app, waarmee ook de slimme belichting van Ikea werkt.

Nu heeft de blog Zatz Not Funny ontdekt dat de artikelpagina's van de Kadrilj en de Fyrtur al op de Duitse Ikea-site online staan. Op de Nederlandse site is dit nog niet het geval.

USB-C

Hierdoor is er meer informatie bekend geworden. Zo is duidelijk dat je de accu van het rolgordijn op kan laden via een USB-C-kabel. Het linken van de afstandsbediening met het gordijn gaat door middel van de afstandsbediening tegen de zijkant aan te houden, terwijl je op een knop drukt.

Ook zijn de rolgordijnen in een video voor het eerst in actie te zien.

Verder zijn de prijzen in Duitsland anders dan de prijzen die voor de Nederlandse markt zijn genoemd. De Kadrilj start vanaf 99 euro en de Fyrtur vanaf 119 euro, terwijl in Nederland de Kadrilj 119 euro en de Fyrtur 149 euro gaat kosten.

De verkoop gaat in Duitsland op 2 februari van start. Meestal lanceert Ikea zijn nieuwe producten op dezelfde dag in meerdere landen, dus mogelijk ook in Nederland.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van