Drones

Extra bevoegdheden Britse politie voor aanpak drones

07 januari 2019 22:18 Aangepast: 08 januari 2019 08:54

De Britse politie krijgt meer bevoegdheden om gevaarlijk rondvliegende drones op te sporen, naar de grond te halen en in beslag te nemen en op te treden tegen de mensen die de dingen op afstand besturen. Voor hen wordt het in november wettelijk verplicht zich te registreren.

Dat heeft minister van Transport Chris Grayling maandagavond bekendgemaakt.

De regering gaat bovendien werk maken van verbetering van de techniek om deze onbemande toestellen te detecteren en weg te houden bij bijvoorbeeld vliegvelden en gevangenissen. Daarop vooruitlopend wordt de zone waarbinnen ze op dergelijke plekken niet mogen komen uitgebreid naar 5 kilometer, met inbegrip van het einde van de start- en landingsbaan. Nu is dat slechts in een straal van 1 kilometer.

Chaos op vliegveld Gatwick

De maatregelen zijn genomen naar aanleiding van de dronewaarnemingen op de Londense luchthaven Gatwick. Het leidde in de dagen voor kerst tot een grote chaos. Tienduizenden passagiers strandden doordat talloze vluchten uitvielen.

"De ontwrichting van het vliegverkeer door drones vorige maand gebeurde opzettelijk, was onverantwoordelijk en berekenend alsmede wettelijk verboden'', zei Grayling in het parlement. Hij voegde eraan toe dat Defensie stand-by blijft mochten deze problemen zich opnieuw voordoen op Gatwick of een andere vliegveld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Drones neerhalen? 'Lastiger dan je denkt'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Britse minister: 'Detectiesysteem na drones boven Gatwick'

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetreviews

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van