Ga naar de inhoud
Live meekijken

Amazon wil pakketjes in je garage bezorgen

Beeld © Amazon

In Amerika biedt Amazon een nieuwe dienst aan: Key for Garage. Een pakketbezorger kan via een smartphone-app de garagedeur openen.

Amazon biedt in de VS al de mogelijkheid om pakketbezorgers je huis binnen te laten, als je een slim slot in combinatie met een slimme deurbel hebt geïnstalleerd. Toch wordt hier maar weinig gebruik van gemaakt. Daarom heeft het bedrijf nu een nieuw idee: bezorgers toegang geven tot je garage. Dat kondigde Amazon maandag aan.

Bezorgers kunnen via een app de garagedeur openen. De pakketbesteller krijgt een notificatie, met live beeld om te controleren dat de bezorger alleen iets komt brengen en niets komt halen. Als de besteller het wil, kan hij een Amazon-mat neerleggen, om aan te geven waar het pakketje moet worden achtergelaten.

'Minder emotioneel'

De baas van Amazon Key for Garage, Rohit Shrivastava, denkt dat deze nieuwe dienst wel gaat aanslaan. "De garage is deel van het huis maar heeft niet dezelfde uitdagingen of emotionele zorgen", zegt hij tegen The Verge.

De dienst werkt alleen in combinatie met slimme automatische myQ-garagedeuren, van ongeveer 180 dollar. Voor de extra controle via een camera moet ook nog de Amazon Cloud Cam van 120 dollar worden aangeschaft. Amazon zegt te werken aan een voordeelpakket, om alle benodigdheden in één keer te kopen. Voor Amazon Prime-leden is de dienst verder gratis.

Op dit moment wordt er ook nog gewerkt aan de mogelijkheid om de garagedeur te openen via de slimme spraakassistent Alexa.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl