Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Alles donker

'Nieuwe versie Android krijgt donkere modus'

07 januari 2019 12:11 Aangepast: 07 januari 2019 13:07

De nieuwe versie van Android krijgt waarschijnlijk een donkere modus in het hele systeem, waarbij de interface donker wordt.

De donkere modus krijgt een eigen knop in de scherminstellingen van 'Android Q', de volgende grote versie van Android. Google-productmanager Lukasz Zbylut zette waarschijnlijk per ongeluk informatie over de donkere modus op de bug tracker van Chromium, meldt Android Police.

"Dark mode is een goedgekeurde Q-functie. Het Q-team wil er zeker van zijn dat alle voorgeïnstalleerde apps de donkere modus ondersteunen. Om de donkere modus te kunnen leveren, moeten alle interface-elementen donker zijn, idealiter tegen mei 2019", luidt het inmiddels verwijderde bericht van de Google-productmanager.

Zbylut spreekt zowel over een donkere modus als een nachtmodus. Android heeft nu nog geen volledige nachtmodus, enkel een instelling die bepaalde elementen donker kleurt. Sommige makers van Android-toestellen hebben wel een donkere modus, maar die zorgt er niet voor dat alle apps meekleuren, enkel de apps van de fabrikant zelf.

Alle apps kleuren mee

Als Google een donkere modus aan Android toevoegt, betekent dat hoogstwaarschijnlijk dat alle app-ontwikkelaars die functie straks standaard kunnen ondersteunen. Als een Android-toestel dan in de donkere modus wordt gezet, kleuren ook alle apps van de gebruiker mee. Google vertelt waarschijnlijk meer over Android Q tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie I/O in mei. Android Q zelf verschijnt daarna vermoedelijk rond augustus, hoewel veel Android-fabrikanten de update pas maanden later voor hun toestellen uitbrengen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Android-apps draaien ook op nieuw besturingssysteem Google'

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore