Tech

'Nieuwe iPhone krijgt drie camera's op achterkant'

07 januari 2019 10:52 Aangepast: 07 januari 2019 13:13

De nieuwe iPhone verschijnt pas in het najaar, maar het eerste lek wijst op drie camera's op de achterkant in een opvallende vierkante opstelling.

Hoewel het lek zeer vroeg is, is het afkomstig van de doorgaans betrouwbare Steve Hemmerstoffer, die onder de naam OnLeaks al vaker juiste informatie over nog niet verschenen telefoons wist te brengen. Hemmerstoffer werkte samen met Indiase techsite Digit om een afbeelding te maken van de nieuwe iPhone op basis van geruchten die hij van bronnen heeft gehoord.

Enkel de achterkant van het toestel is te zien, waarbij de camera opvalt. Een vrij forse vierkante uitstulping zit op de achterkant, met daarom drie lenzen in driehoekige opstelling, in de bovenhoek een flitser en onderop nog een microfoon.

Voor AR of betere foto's?

De camera achter op de iPhone X en XS is in vergelijking een stuk kleiner en symmetrischer: een rechtopstaande ovaal met boven en onder een lens en in het midden een flitser. Volgens Hemmerstoffer zou het ook goed kunnen dat het uiteindelijke ontwerp nog wordt aangepast. Hij vindt het zelf ook wel erg vroeg voor zo'n lek.

Eerder waren er ook al geruchten dat in ieder geval één nieuwe iPhone in 2019 een driedubbele camera zou krijgen, maar waarvoor was nog niet duidelijk. Volgens sommigen zou de derde lens gebruikt worden voor verbeterde augmented reality, anderen wijzen weer op betere prestaties bij weinig licht of een grote optische zoom.

Andere smartphonemakers hebben al telefoons met drie of zelfs meer lenzen. Huawei bracht onlangs bijvoorbeeld de Mate 20 Pro uit, met drie lenzen in een vierkante uitstulping. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple pest concurrentie met reclame bij elektronicabeurs

Hoe bevalt de iPhone XS Max?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

`