Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Spraakassistent

Amazon: meer dan 100 miljoen Alexa-apparaten verkocht

06 januari 2019 11:14 Aangepast: 06 januari 2019 11:21

Er zijn meer dan 100 miljoen apparaten verkocht waarop de spraakassistent Alexa staat geïnstalleerd.

Dat vertelt Dave Limp, senior vice-president apparaten en diensten bij Amazon, in een interview met The Verge. De ruim 100 miljoen Alexa-apparaten zijn niet allemaal afkomstig van Amazon zelf. In het cijfer zijn ook apparaten meegeteld die zijn geproduceerd door andere bedrijven. Denk aan de Sonos One of de LG V35.

Hoeveel Amazon precies van elk Alexa-apparaat heeft verkocht, maakt het bedrijf niet bekend. Zo wil Limp niet vertellen hoeveel exemplaren er zijn verkocht van de Echo Dot. Wel zijn er volgens Limp tijdens de feestdagen meer exemplaren van de Echo Dot verkocht dan Amazon had verwacht. Om die reden is de slimme speaker gedurende deze maand niet verkrijgbaar.

Spraakgestuurde magnetron

Afgelopen najaar kondigde Amazon een hele trits apparaten aan die werken met Alexa, waaronder een spraakgestuurde magnetron en een Alexa-klok. In totaal zijn er ruim 150 verschillende apparaten verkrijgbaar waarbij Alexa is ingebouwd. Daarnaast zijn er nog eens 28.000 smart home-apparaten die samenwerken met Alexa.

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES), die deze week plaatsvindt in Las Vegas, zullen ongetwijfeld nieuwe aankondigingen worden gedaan over de integratie van Alexa in apparaten. Ook Amazons belangrijkste concurrent op het gebied van slimme assistenten, Google met zijn Google Assistant, zal vermoedelijk nieuwe samenwerkingsverbanden bekendmaken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom Amazon een spraakgestuurde magnetron maakt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore