Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrisch rijden

Tesla stelt bestellen Model 3 open voor iedereen in Nederland

06 januari 2019 10:32 Aangepast: 06 januari 2019 11:31
Beeld © Getty Images

Behalve de mensen die duizend dollar hadden neergelegd om een Tesla Model 3 te reserveren, kunnen nu ook andere Nederlanders het ‘instapmodel’ van Tesla bestellen.

Ook in de meeste andere Europese landen en in China heeft Tesla zijn online configurator opengesteld voor iedereen. Vorige maand was de online ontwerpstudio al opengegaan voor Nederlanders en andere Europeanen die duizend dollar hadden aanbetaald. Tesla zal de eerste voertuigen in maart leveren.

Nog geen Standard-uitvoering

Op dit moment zijn er twee uitvoeringen van de Model 3 beschikbaar: de Performance- en de Long Range-variant. De Standard-uitvoering is, net als in de Verenigde Staten, nog niet te koop.

De Standard-versie is de goedkoopste Model 3 en moet in de Verenigde Staten 35.000 dollar gaan kosten. Tesla-ceo Elon Musk verklaarde vorig jaar dat het nog te vroeg was om deze uitvoering al op de markt te brengen: de lage prijs zou tot de ondergang van de autofabrikant leiden.

Voor een Model 3 van 35.000 dollar is volgens Musk eerst schaalgrootte nodig. En daar ontbrak het aanvankelijk aan. Tesla ondervond veel problemen bij het behalen van zijn productiedoelstelling van 5.000 Model 3-voertuigen per week. Inmiddels lukt het het bedrijf wel om wekelijks 5.000 auto’s van de band te laten rollen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore