Tech

'Xiaomi werkt aan drievoudig opvouwbare smartphone'

04 januari 2019 11:58 Aangepast: 08 januari 2019 09:52

Een gelekte video suggereert dat Xiaomi mogelijk werkt aan een smartphone met een opvouwbaar scherm met twee buiglijnen.

2019 wordt het jaar dat de eerste opvouwbare smartphones op de markt verschijnen. Vorig jaar kondigde Samsung de Galaxy F al aan. En ook fabrikanten als LG, Motorola, Huawei en Oppo werken aan opvouwbare toestellen. Oppo zal in februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona meer informatie geven over zijn opvouwbare telefoon. 

Nu zou ook Xiaomi werken aan een opvouwbare smartphone, maar dan nog ambitieuzer dan de concurrentie. Smartphonelekker Evan Blass twittert een video van een enigszins vierkant tabletscherm dat aan beide kanten kan worden omgevouwen zodat er een randloze smartphone ontstaat.

Vouwt naar buiten

De app past zich aan aan het kleinere scherm. Het scherm dat Xiaomi gemaakt zou hebben, heeft twee buiglijnen en vouwt naar buiten om, terwijl Samsung Galaxy F naar binnen vouwt.

Evan Blass merkt op dat hij geen idee heeft of de video's authentiek zijn. Er zijn wel al eerder berichten naar buiten gekomen dat Xiaomi werkt aan een opvouwbare smartphone.

Zo zien de smartphones van 2019 eruit

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`