Oeps!

Huawei straft medewerkers na tweet via iPhone

04 januari 2019 09:42 Aangepast: 04 januari 2019 12:25
Beeld © Getty Images

Huawei heeft de salarissen van twee medewerkers verlaagd nadat via het Twitter-account van het bedrijf een bericht was geplaatst vanaf een iPhone.

De Chinese telecomproducent Huawei wenste zijn Twitter-volgers op 1 januari een gelukkig nieuwjaar in een bericht dat was verstuurd vanaf een iPhone. Hoewel de tweet snel weer werd verwijderd, werd een screenshot van de misser gretig verspreid.

In een intern memo waarop persbureau Reuters de hand heeft weten te leggen, toont corporate senior-vice president Chen Lifang zich verbolgen over de vergissing die volgens die volgens haar “schade heeft berokkend aan het merk Huawei”.

Als represaille zet Huawei twee werknemers een functie terug. Ook worden hun salarissen verlaagd. Het salaris van een derde medewerker wordt 12 maanden lang bevroren.

Vpn-problemen

Uit de memo blijkt dat verder de iPhone-tweet het gevolg was van vpn-problemen bij het marketingbedrijf dat de sociale-mediaberichten voor Huawei verzorgt, Sapient.

Omdat Twitter en andere sociale netwerken via de gewone weg niet toegankelijk zijn in China is een vpn-verbinding noodzakelijk voor het plaatsen van berichten. Vanwege de vpn-problemen op de computer waarmee de tweets normaal worden geplaatst, werd besloten om het bericht voor oud en nieuw via een iPhone te versturen.

Huawei wil de grootste worden

Huawei is sinds vorig jaar de op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld. Het Chinese bedrijf streefde Apple voorbij en moet nu alleen nog Samsung voor zich dulden. Huawei heeft zich voorgenomen om in 2020 de grootste smartphonefabrikant te worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Huawei breekt door grens 200 miljoen verkochte telefoons

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore