Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrische fietsen

Deze vouwfiets is een bakfiets en stadsfiets in één

03 januari 2019 13:57 Aangepast: 03 januari 2019 14:13

Voor wie graag een bakfiets en een stadsfiets heeft, staat er nu op Kickstarter Flip the Convercycle. Dat is een vouwfiets die je al naar gelang de situatie kunt in- of uitklappen.

Hartstikke handig zo’n bakfiets, als je met twee bierkratten of drie kinderen over straat moet. Maar als je eerst langs je werk moet, zit al die extra bergruimte alleen maar in de weg en zou je toch het liefst op een gewone fiets fietsen. Flip the Convercycle is de oplossing: een stadsfiets die je openvouwt tot een bakfiets.

Flip the Convercycle is een vouwfiets maar dan met meer vernuft. Het achterwiel van de stadsfiets kun je naar achter klappen zodat tussen zadel en achterwiel een laadruimte van een kleine meter ontstaat. Dat gaat heel simpel door de fiets aan het zadel op te tillen en het wiel naar achter te duwen, een beetje zoals je een fiets op een middenstandaard zet. Maar tijdens deze simpele handeling gebeurt er iets ingewikkelds. De aandrijving van een fiets gebeurt via het achterwiel dat nu ineens veel verder weg zit en dus moet de fietsketting langer worden. Dat gebeurt heel ingenieus met een extra as en tandwiel.

Nu maar hopen dat de ketting niet van de fiets loopt. Nadeel op natte dagen is bovendien dat het slimme uitvouwsysteem een spatbord onmogelijk maakt. Maar misschien weten de Duitse ontwerpers daar nog een oplossing voor te bedenken voordat de Convercycle in productie gaat. Op dit moment is Flip nog een ontwerpidee dat je via Kickstarter een steuntje in de rug kunt geven.

Huup huup barbatruc

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore