Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
'OK Google, lanceer de vuurpijl'

Eerste vuurpijl via spraakopdracht de lucht in geschoten

31 december 2018 14:33 Aangepast: 31 december 2018 15:22
Beeld © Hooked.ai

Het Nederlandse AI-bedrijf Hooked heeft een lanceerstation ontwikkeld waarmee je via de Google Assistant een vuurpijl kan ontsteken.

Op de dag dat de knallen je om de oren vliegen, presenteert het Nederlandse AI-bedrijf Hooked 'de meest veilige manier om vuurwerk af te steken'. Je hoeft er namelijk niet eens voor in de buurt van de pijl te komen.

Het door Hooked ontwikkelde lanceerstation kan volledig via spraakopdrachten bestuurd worden. In de video zie je mede-bedenker Jesse van Doren tegen een Google Mini praten.

"Ok Google, activeer het lanceerstation. Ok Google, fireworks!" Vervolgens wordt het lont door het lanceerstation ontstoken en de pijl de lucht in geschoten.

Een paar jaar geleden schoot Hooked nog een vuurpijl de lucht in via een mobiele app, maar nu kan die telefoon zelfs in de broekzak blijven.

Niet te koop

Hooked geeft wel aan dat het om een prototype gaat. Er ook is geen ambitie om het lanceerstation op de markt te brengen, maar het bedrijf wil de potentie van slimme assistenten en stembesturing laten zien, zegt Van Doren.

"Slimme assistenten als Google Assistant worden momenteel nog vooral gebruikt om lichten te bedienen via de stem of om het weerbericht af te spelen. Wij wilden laten zien dat de mogelijkheden onbeperkt en echt nuttig kunnen zijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore