Ga naar de inhoud
Bieb op zak📚🤓

Getest: betaalbare e-readers

E-readers bestaan al jaren en toch zweren hele volksstammen nog steeds bij literatuur op papier. Zonde! Want e-readers zijn zoveel handiger. We testten drie betaalbare: de Pocketbook Touch Lux 4, de Kobo Clara HD en de New Kindle Paperwhite.

Wil je de snelste e-reader met het beste scherm ga dan voor de Kindle. Met de Kindle kies je wel voor Amazon. E-books uit andere winkels kan je niet lezen op deze reader, tenzij je de bestanden omzet met een speciaal programma op je laptop.

De beste koop is daarom de Kobo Clara HD. In kwaliteit doet die weinig onder voor de Kindle, maar hij is én 20 euro goedkoper én veel flexibeler. Je kan zelf kiezen waar je je boeken koopt. Hij werkt wel veruit het beste met bol.com.

Sudoku's en schaken

Het alternatief is de Pocketbook Touch Lux 4. Het scherm is duidelijk minder, maar nog steeds ruim voldoende. Het grote verschil met de andere twee is dat deze e-reader fysieke knoppen heeft op te bladeren en om naar het thuisscherm en de instellingen te gaan, handig!

De Pocketbook heeft bovendien nog wat spelletjes aan boord zoals sudoku’s, schaken en patience. Dus wissel je het lezen graag af en een game dan is de Pocketbook een aanrader. Houd er wel rekening mee dat e-books vaak via een omweg op het apparaat moeten worden gezet, omdat hij niet zo’n goede integratie heeft met bijvoorbeeld bol.com of andere boekwinkels met een groot Nederlands aanbod.