Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Apple

'iPhone XR verkoopt goed, trekt meer overstappers vanaf Android'

27 december 2018 13:32 Aangepast: 27 december 2018 13:35
De iPhone XR Beeld © Bright

De iPhone XR is in zijn eerste maand vaker verkocht dan de iPhone X en 8 vorig jaar, en is populairder onder Android-overstappers.

De iPhone XR was in de eerste 30 dagen na zijn lancering goed voor 32 procent van alle iPhones die in de VS werden verkocht, stelt marktonderzoeker Consumer Intelligence Research Partners. De iPhone XS en XS Max waren samen goed voor 35 procent. Vorig jaar was de iPhone X na 30 dagen goed 30 procent van de verkochte iPhones, en de iPhone 8 en 8 Plus samen voor 39 procent.

Volgens de marktonderzoeker presteert de iPhone XR daarmee sterk. De iPhone 8, 8 Plus, X, XS en XS Max hadden op zichzelf na 30 dagen een kleiner aandeel van de verkochte iPhones dan de iPhone XR. Bovendien kwam de duurdere iPhone X vorig jaar later uit dan de iPhone 8, terwijl de duurdere XS en XS Max dit jaar juist eerder verschenen dan de XR. Het grote aandeel van verkochte XR-modellen lijkt er daarom op te wijzen dat consumenten op het toestel hebben gewacht.

Ook is het aandeel overstappers vanaf Android hoger dan voorgaande jaren. Van de mensen die een iPhone XR kochten, kwam 82 procent vanaf een vorige iPhone terwijl 16 procent eerst een Android-telefoon had. Vorig jaar was dat percentage Android-overstappers bij de iPhone X nog 11 procent, en bij de iPhone 8 en 8 Plus 12 procent. Hoewel Apple die ambitie nergens uitspreekt, is het bedrijf er volgens de marktonderzoeker in geslaagd om meer Android-gebruikers te trekken, dankzij de iPhone XR.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'iPhone XR verkoopt het beste van alle iPhones'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore