Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nieuwe interface

Android Pie-update voor Galaxy S9 verschenen

26 december 2018 12:47 Aangepast: 26 december 2018 14:00

Op de valreep van 2018 is Samsung begonnen met de uitrol van de Android Pie-update naar Galaxy S9-toestellen.

De negende grote versie van Android is sinds deze week beschikbaar voor gebruikers van de Galaxy S9 en S9+. Eigenlijk zou de update pas in januari verschijnen, maar verschillende gebruikers krijgen de update nu al tijdens de feestdagen aangeboden. In Nederland en andere Europese landen is de update al te downloaden, melden gebruikers aan Android Police en Android Planet.

Galaxy S9-toestellen geven een bericht als de update beschikbaar is. Wie niet kan wachten kan ook handmatig kijken of de update er is: druk daarvoor op de knop 'Software-update' in de instellingen van de S9. Android Pie verscheen in augustus van dit jaar. Vaak duurt het dan enkele weken tot maanden voordat andere toestelmakers de update voor hun telefoons beschikbaar stellen. De werking van de software moet worden getest en vaak voegen fabrikanten eigen functies en een eigen uiterlijk toe.

Nieuw uiterlijk en nieuwe functies

Android Pie zelf bevat nieuwe functies zoals een uitgebreide niet-storenfunctie, onder meer om het makkelijker te maken de telefoon 's avonds sneller weg te leggen. Een dashboard laat zien hoeveel tijd gebruikers met aan welke apps besteden. Zij kunnen tijdslimieten instellen, zodat apps na een bepaalde tijd op slot gaan.

Ook zijn de privacy-instellingen uitgebreid: gebruikers kunnen nu beter aangeven bij welke gegevens apps mogen, of ze op de achtergrond mogen draaien en of en wanneer sensoren zoals de gps-antenne gebruikt mogen worden. De update moet telefoons ook energiezuiniger maken, met door het batterijverbruik en de schermhelderheid per app instelbaar te maken.

Daarnaast voegt Samsung zelf zijn nieuwe One UI-interface toe. Het uiterlijk van de interface is opgefrist, met een vernieuwd lettertype en andere app-iconen. Apps zijn in One UI toegespitst op gebruik met één hand: knoppen staan onderin beeld, de informatie bovenin. Dat moet het bedienen van de grote Galaxy-toestellen makkelijker maken. Ook bevat One UI een nachtmodus en vernieuwde meldingen.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

10 redenen waarom Android beter is dan iOS

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore