Tech

Miljarden pixels: op deze foto kun je kilometers inzoomen

22 december 2018 13:27 Aangepast: 22 december 2018 14:47
Vanaf dit panaroma kun je blijven inzoomen tot straatniveau. Beeld © Jinkun Tech

Een digitale foto die zo scherp is dat je vanaf een 468-meter hoge wolkenkrabber kunt inzoomen op de gezichten van voetgangers op straat. Een Chinees techbedrijf claimt de grootste foto in Azië ooit te hebben gemaakt.

De 360 graden-foto is genomen vanaf de top van de Oriental Pearl Tower in Shanghai, de grootste stad van China.

Het digitale beeld toont een doodgewone zonnige dag met auto's die over de wegen rijden en mensen die op straat en langs het water lopen, terwijl er hier en daar boten langs varen. Fruitstalletjes, kentekenplaten en zelfs gezichtsuitdrukkingen zijn tot in de kleinste details zichtbaar.

195 gigapixel

Volgens de makers van het Chinese Jinkun Tech (ook bekend onder zijn Engelse naam BigPixel) heeft de foto een resolutie 195 gigapixel - de op twee na grootste foto die ooit is gemaakt. Daarbij claimen ze dat het beeld zo'n tweeduizend keer gedetailleerder is dan een foto die met een gewone camera is vastgelegd.

De foto kun je hier bekijken op een van de webpagina's van Jinkun Tech. Dat deden inmiddels al miljoenen mensen. En mocht je dit nu verslavend vinden: het bedrijf heeft nog meer megafoto's geschoten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore