Eerste indruk

Getest: zijn deze slimme lampen beter dan die van Ikea of Philips?

21 december 2018 22:44 Aangepast: 21 december 2018 22:49

Een smart home begint vaak met het kopen van slimme lampen. Die van Philips en Ikea zijn het bekendst, maar LIFX is een ander merk om rekening mee te houden als je op slimme verlichting wilt overstappen. Bright probeerde de LIFX-lampen.

LIFX heeft nog niet zo’n uitgebreid aanbod aan slimme verlichting als Philips Hue. Het bedrijf biedt gewone peertjes in verschillende formaten, sterkte- en kleur-opties en sinds kort ook een led-balk en tegeltjes die wat weg hebben van de panelen van Nanoleaf.

De LIFX-lampen zijn duurder dan Ikea's Trådfri-lampen, maar meestal iets goedkoper dan Philips Hue. In tegenstelling tot Trådfri en Hue zijn de lampen van LIFX direct verbonden met je wifi-netwerk. Daardoor kun je relatief goedkoop met lampen van LIFX beginnen. Bij Ikea en Philips heb je namelijk een bridge nodig - omdat die lampen via het draadloze protocol Zigbee communiceren - en dat kost extra geld.

Verder zijn de mogelijkheden van alle systemen bijna gelijk. LIFX werkt net als de concurrenten met Homekit van Apple, de Google Assistent en Amazons Alexa. Ook met IFTTT en Samsung SmartThings zijn lampen te koppelen.

Bekijk de eerste indruk. Vragen? Stel ze in de comments.

Meer video's over smart home? Abonneer je op ons YouTube-kanaal of like ons op Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore