Online gokken

Twee jaar cel en ton boete voor uitbaters illegale goksites

20 december 2018 17:24 Aangepast: 20 december 2018 17:24
Er zijn in Nederland 80.000 mensen met een gokprobleem. Beeld © ANP

Twee mannen die tussen 2007 en 2013 illegale gok- en pokersites beheerden krijgen een celstraf van twee jaar en een boete van 100.000 euro. Met de sites zouden ze 105 miljoen euro hebben verdiend.

De mannen, Stijn F. en Michel G, handelden in strijd met de kansspelwet en hebben de verdiensten witgewassen. Ze zijn bovendien veroordeeld voor leidinggeven aan en lidmaatschap van een criminele organisatie, meldt de rechtbank.

Zelf had hoofdverdachte F. verklaard dat hij dacht dat hij zich aan gedoogregels hield. Tegen hem was vier jaar cel geëist.

Bij hun activiteiten hadden ze onder meer hulp van advocate Annette M. Justitie eiste tegen haar twee jaar cel. Volgens de rechtbank acteerde zij echter binnen de grenzen van haar vak. Zij werd vrijgesproken.

Verschillende financieel adviseurs werden wel veroordeeld. Zij kregen behalve taakstraffen ook beroepsverboden van drie jaar. Zij maakten zich onder meer schuldig aan witwassen en valsheid in geschrifte.

Miljonairs

De hoofdverdachten lieten het destijds breed hangen. F. had destijds een geschat vermogen van 11 miljoen en stond hoog in een door zakenblad Quote opgestelde lijst met jonge miljonairs. Na een grote politie-inval in november 2013 in Eindhoven gingen de goksites op zwart. De mannen beheerden sites als AmsterdamsCasino.com en FruitLuck.com.

Justitie heeft aangekondigd dat ze het verdiende geld later nog gaat terugeisen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Kabinet: illegale goksites mogen hopen op vergunning

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kansspelautoriteit praat met game-sector over gokken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore