Tech

Grote Windows 10-update nu voor alle pc's beschikbaar

18 december 2018 17:55 Aangepast: 18 december 2018 18:29
Beeld © Getty

De grote update van Windows genaamd 'October Update' is vanaf nu voor alle type computers beschikbaar. Dat maakte Microsoft vandaag bekend.

Microsoft kampte sinds oktober met problemen bij de uitrol van de Windows 10-update. De meeste fouten werden in november al verholpen, maar vandaag meldde het bedrijf dat alle computers met Windows 10 geüpdatet kunnen worden. Gebruikers krijgen een melding van de gratis update of kunnen zelf op 'Check for updates’ in de instellingen klikken. 

Microsoft blokkeerde de update tot nu toe op sommige computers vanwege software die incompatibel was of problemen met hardware-drivers.  

700 miljoen apparaten

Voor wat betreft de Windows-updates was het voor Microsoft een moeizaam jaar. De April Update liep vertraging op en de October Update moest een paar dagen na de lancering worden teruggetrokken, vanwege verschillende problemen. Zo konden sommige gebruikers bestanden, mappen en programma's niet meer terugvinden. Medio november begon Microsoft weer met de geleidelijke uitrol.

Microsoft moet Windows uitrollen naar duizenden soorten apparaten met verschillende hardware. Volgens het bedrijf draaien er wereldwijd 700 miljoen apparaten op Windows 10.

Is dit de ultieme tablet en laptop in één?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore