Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

'Nederlandse Tesla op twee wielen' haalt 10 miljoen op

18 december 2018 19:21 Aangepast: 18 december 2018 19:26
Etergo maakt elektrische scooters. Beeld © Etergo

Etergo, dat zichzelf de 'Nederlandse Tesla op twee wielen' noemt, heeft een investering gekregen van 10 miljoen euro. Met het geld kunnen de eerste honderden scooters geproduceerd worden. De ambities voor Europa zijn groot.

De scooters, door het bedrijf Appscooters genoemd, zijn volledig elektrisch, hebben een actieradius van 240 kilometer en, zo vertelt mede-oprichter Marijn Flipse 'er past een kratje bier in'. Op het stuur zit een scherm ('de cockpit') dat verbonden kan worden met je mobiele telefoon en bediend wordt met het stuur, voor de verkeersveiligheid. 

De investering komt van een Duitse bedrijf dat anoniem wil blijven. Het is de vierde keer dat Etergo een miljoeneninjectie krijgt. "Met die tien miljoen kunnen we echt grote stappen maken." 

Made in Europe

Aan ambities geen gebrek. De komende jaren wil Etergo jaarlijks 60.000 voertuigen op de Europese markt brengen. "We gaan meer maken dan scooters", aldus Flipse, die hier verder niets over kwijt wil.

In Amsterdam rijden al een paar testscooters rond. Alles wordt in Nederland ontworpen en straks in Europa ,- het bedrijf zoekt hiervoor nog een partij -, in elkaar gezet. "We houden het dicht bij huis. Zo zijn we verzekerd van kwaliteit en zitten we er dicht op." 

Het doel: jaarlijks tienduizenden Appscooters in Europa verkopen.   Het doel: jaarlijks tienduizenden Appscooters in Europa verkopen.

Startprijs: 3399 euro

Goedkoop zijn de scooters met een startprijs van 3399 euro niet. "Dat weten we, maar we willen de beste zijn en er is animo voor." Het bedrijf wil meeliften op de vraag naar elektrische voertuigen.

Volgens branchevereniging RAI is de populariteit van elektrische scooters dit jaar toegenomen. Van alle nieuw verkochte scooters in 2018 was 9,2 procent elektrisch. 

Over de eerste negen maanden van 2018 zijn in totaal 4.192 elektrische scooters geregistreerd. Dat is bijna 2,5 keer als in dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden er in de eerste maanden van 2018 45.543 brom- en snorfietsen geregistreerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore