Ga naar de inhoud
Verdwijnende tv

'LG brengt oprolbare tv op de markt in 2019'

LG zou volgend jaar zijn eerste oprolbare televisie op de markt brengen. Het OLED-scherm rolt zichzelf met een druk op de knop helemaal op.

In januari van dit jaar demonstreerde LG al een oprolbaar 4K OLED-scherm van 65 inch. Dat scherm had wel wat weg van een beamerscherm dat automatisch naar beneden zakt, maar dan rolt er ineens een haarscherp beeld naar boven, tegen te zwaartekracht in. De tv wordt uiteindelijk zo compact als een opgerolde poster.

Een anonieme bron laat aan persbureau Bloomberg weten dat LG het flexibele scherm in 2019 op de markt gaat brengen. Details over formaten of prijzen worden niet genoemd. Het idee is dat de televisie zichzelf oprolt als hij niet in gebruik is.

LG wil met de innovaties afstand nemen van de Chinese concurrentie, die prima OLED-schermen weet te produceren voor een fractie van de prijs van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

5G-telefoon

Verder meldt Bloomberg dat LG waarschijnlijk in februari, tijdens de telecombeurs Mobile World Congres in Barcelona, zijn eerste 5G-telefoon presenteert. De Amerikaanse provider Sprint heeft al aangekondigd dat het samen met LG in de eerst helft van 2019 een 5G-netwerk wil uitrollen in Amerika. Voor Zuid-Korea zijn voorlopig nog geen plannen, zegt de bron tegen Bloomberg.

Met de innovatie van een oprolbaar scherm zou je zeggen dat LG de ideale partij is om ook een opvouwbare telefoon op de markt te brengen, maar dat is volgend jaar in ieder geval nog niet zo, aldus de bron.

Veel concurrenten van LG willen komend jaar ook hun eerste smartphones van ondersteuning voor 5G introduceren, waaronder OnePlus, Huawei, Samsung, Oppo en Xiaomi. In Nederland is het nog wachten op de veiling van 5G-frequenties, die mogelijk nog voor het einde van 2019 moet plaatsvinden.  

OnePlus
Lees ook
OnePlus kondigt 'eerste 5G-telefoon in Europa' aan
LG
Lees ook
LG toont enorme 8K oled-tv (maar zwijgt over de prijs)