Ga naar de inhoud
Virtueel passen

Skischoenen online kopen? Met deze app weet je dat het past

De Nederlandse 3D-scanapp 3Daboutme werkt nu ook voor het online passen van schoenen voor langlaufen en skiën.

Online shoppen is crime. Zo'n 40 procent van alle mode-artikelen, zoals kleding en schoenen, gaat terug naar de webshop. Het Amsterdamse bedrijf 3Daboutme probeert daar al een paar jaar iets aan te veranderen door gebruikers met een app foto's te laten maken van hun voeten, waarna die data in het 3D-model van een beoogde schoen wordt gepast. Vervolgens kunnen webwinkels precies de juiste maat voor bepaalde schoenen voorstellen. 

Nu is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Fischer Sports, een grote Oostenrijkse producent van sportartikelen. Voor de langlauf- en skischoenen kunnen online shoppers nu de app gratis gebruiken (iPhone, Android).

Blaren

Vooral bij dit soort schoenen, die niet soepel zijn, komt de juiste maat nogal nauw. Een iets uitstekend bot kan al voor blaren en pijn zorgen. Als schoenen net te los zitten, is het moeilijker en zwaarder om te sturen tijdens een afdaling.

Schoeisel militairen

3Daboutme werkt ook samen met Defensie en TNO in een project waarin wordt verkend op welke manier 3D-scans kunnen worden ingezet om aan militairen passend schoeisel toe te wijzen. In 2019 wordt daar meer over bekend. 

Met de technologie heeft het bedrijf inmiddels 30.000 voeten in zijn database, die wordt gebruikt bij vijf webwinkels. Naast de webshops is 3Daboutme ook in onderhandeling met bedrijven voor een eigen app, zoals nu met Fischer Sports.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van