🔋

'Tesla komt met nieuwe accu's voor mega-accupark'

17 december 2018 12:53 Aangepast: 17 december 2018 16:10

In Californië bouwt Tesla aan een nieuw, enorm batterijopslagterrein. Als onderdeel daarvan introduceert Tesla een grotere opslagaccu, de Megapack. In totaal moeten de Megapacks in het nieuwe park 1,2 gigawattuur kunnen opslaan, goed voor het energieverbruik van honderdduizenden huishoudens.

Op basis van een gelekt document schrijft nieuwssite Electrek over de nieuwe plannen van Tesla om een grote energieopslag te bouwen in Moss Landing in Californië. Tesla wil hiervoor grotere opslagaccu's gebruiken die het Megapack wil noemen, in plaats van de term Powerpack die het tot nu toe gebruikte voor dit soort opslagsystemen.

Op het terrein worden 449 batterijkasten geplaatst die eruit zien als servers. Samen moet ze zorgen voor een opslagruimte van 1,2 gigawattuur. Dat is 12 keer zo veel als de grootste huidige energieopslag van Tesla. Helemaal volgeladen zou dit voldoende moeten zijn om ruim 900.000 huishoudens een jaar van energie te voorzien.

Batterijopslag is nodig als energie wordt opgewerkt met zonne- of windkracht. Voor gas en olie is dit op dit moment makkelijker en goedkoper dan voor elektriciteit. Eerder dit jaar kreeg Utrecht als eerste stad in Nederland een Tesla Powerpack, waarmee onder meer elektrische auto's worden opgeladen.

Het ingediende plan van Tesla Het ingediende plan van Tesla

Toestemming

De Californische overheid gaf vorige maand akkoord op de plannen van het Tesla-accupark, samen met nog drie andere opslagtreinen voor elektriciteit. Voor de opslagplekken worden drie gascentrales opgedoekt.

Tesla werkt hiervoor samen met de Pacific Gas and Electric Company, een particulier nutsbedrijf dat zorgt voor de aanlevering van aardgas en elektriciteit. De opslag van Tesla moet in december 2020 operatief zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van