Tech

Android-telefoons te ontgrendelen met 3D-geprint hoofd

14 december 2018 14:27 Aangepast: 14 december 2018 14:27
Archieffoto.

De gezichtsherkenning van populaire Android-smartphones is te kraken met een 3D-geprint hoofd. Bij iPhones met Face ID werkt de truc niet.

De gezichtsherkenning van de Samsung S9, Samsung Note 8, OnePlus 6 en de LG G7 ThinQ is te foppen met een 3D-geprint hoofd. Dat blijkt uit een test van Forbes. Door het hoofd voor de camera van de smartphones te houden, kunnen de toestellen worden ontgrendeld.

Er zijn volgens Forbes wel verschillen. Bij het ene toestel moet meer moeite worden gedaan dan bij het andere. En ook het gebruik van de snelle of trage herkenning bij de ontgrendeling maakt verschil. Hoewel alle toestellen uiteindelijk ontgrendeld kunnen worden, is de OnePlus 6 het minst veilig.

Face ID

Bij de iPhone X werkt de truc met een geprint hoofd niet. Dat komt niet helemaal als een verrassing. Apple werkte bij de ontwikkeling van Face ID-beveiliging onder meer samen met een Hollywood-studio waar realistische maskers worden gemaakt.

Volgens Forbes laat ook de nieuwe gezichtsherkenning van Microsoft, Windows Hello, zich niet in de luren leggen door een 3D-print.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Gezichtsherkenning Chinese politie verwart bus met mens

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

iOS 12 hint naar nieuwe iPad met Face ID

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore