Investeringsronde

Nederlandse Fairphone haalt 7 miljoen euro op

14 december 2018 13:05 Aangepast: 14 december 2018 13:04

Het Nederlandse bedrijf achter de 'duurzame' Fairphone heeft bij een nieuwe investeringsronde 7 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf wil het geld onder meer gebruiken voor een experiment met het leasen van telefoons.

Bij het lease-programma blijft Fairphone eigenaar van een smartphone, terwijl de gebruiker een maandelijks abonnementsbedrag betaalt. In ruil daarvoor krijgt een klant nieuwe componenten of zelfs een compleet nieuw toestel. Als een klant de telefoon weer terugstuurt, zorgt Fairphone voor de recycling.

'Duurzame, conflictvrije telefoon'

Een lease-programma past in de doelstelling van Fairphone: het op de markt brengen van een duurzame en conflictvrije smartphone. Het bedrijf wil zoveel mogelijk onderdelen hergebruiken.

Daarnaast wil Fairphone geen materialen gebruiken die afkomstig zijn uit gebieden waar wordt gevochten of gebruik wordt gemaakt van kinderarbeid.

Crowdfunding en investeerders

De investering van 7 miljoen in Fairphone is afkomstig van een crowdfunding-campagne die in augustus plaatsvond (goed voor 2,5 miljoen euro), en van partijen als DOEN Participaties, PYMWYMIC, PDENH en Quadia.

Behalve voor de test met lease-telefoons wil Fairphone het nieuwe geld gebruiken voor meer onderzoek en ontwikkeling. Ook wil het bedrijf zijn Europese marketing- en sales-activiteiten uitbreiden, schrijft de nieuwe ceo Eva Gouwens.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Fairphone rondt crowdfunding succesvol af: 2,5 miljoen euro binnen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van