Ga naar de inhoud
Dit moet beter

7 dingen die WhatsApp moet verbeteren

Iedereen zit op WhatsApp en dus kan niemand zonder WhatsApp. De chatdienst is niet perfect, maar je kunt bijna niet zonder. Dus hopen we maar dat WhatsApp beter wordt. Merijn geeft zeven suggesties voor verbeteringen.

1 WhatsApp moet foto's en video's beter of minder comprimeren. Foto's die worden gedeeld met familie, vrienden of collega’s zien er niet uit als ze via WhatsApp worden verstuurd. WhatsApp is onderdeel van Facebook dus servercapaciteit zat om al je foto’s (tijdelijk) op te slaan, lijkt me.

2 Laat gebruikers zelf kiezen hoe ze een back-up willen maken in WhatsApp. Wie een iPhone heeft, zit vast aan iCloud en wie een Android-toestel heeft aan Google Drive. Waarom? Bovendien is het niet fijn als je een keer wisselt van smartphone.

3 Laat iedereen WhatsApp gebruiken op meerdere toestellen. Natuurlijk, de dienst is gekoppeld aan je 06-nummer, maar dan nog zou je gewoon moeten kunnen inloggen op de dienst.

4 Een stapje verder: waarom kan ik WhatsApp niet gebruiken op de desktop zonder dat mijn telefoon verbonden is met internet? Wat als mijn telefoon is uitgevallen of kapot is gegaan? Dan wil ik toch snel wat mensen kunnen appen dat ik lastig te bereiken ben.

5 Speciaal voor Android-gebruikers: zorg dat niet iedere keer de profielfoto wordt vergroot als ik iets te ver naar links op een chat klik? Bij de iPhone werkt het prima, waarom zou je het bij Android anders doen?

6 Kan de melding dat een bericht verwijderd is weg? Het roept alleen maar vragen op.

7 En als laatste: laat gebruikers in de minuut nadat het appje is verzonden, nog een berichtje bewerken, zodat alle typo's en verkeerde autocorrects eruit worden gehaald.

Waar erger jij je aan bij WhatsApp? En welke suggesties voor verbeteringen heb jij? Laat het weten in de comments. We maken een tweede video met jullie suggesties.

Vergeet niet ons YouTube-kanaal te volgen.