Ga naar de inhoud
Review

Getest: Google Pixel 3 is hét alternatief voor de iPhone

De nieuwe Google-telefoon Pixel 3 is het beste Android-toestel van dit moment.

De nieuwe generatie van de Google Pixel voelt 'af' aan. De afwerking van de Pixel 3-smartphones is fraai en de specs zijn prima, met onder meer de laatste Snapdragon-chip en een 5,5 inch oled-scherm. Met 4GB is het werkgeheugen wat aan de kleine kant vergeleken met andere toptelefoons, maar daar heb je in het dagelijks gebruik geen last van.

Omdat de Pixel-telefoons werken met de 'kale' versie van Android, krijg je als eerste de nieuwste functies en elke maand beveiligingsupdates. 

Eén en al lof dus? Nee, de accuduur valt een beetje tegen. Hij haalt het einde van de dag maar nét. Dat kan eigenlijk niet bij een toestel waar je meer dan 800 euro (64GB) voor betaalt.

Goede foto's

Qua camera heeft Google al een flinke reputatie opgebouwd met de Pixel-telefoons. Voorganger Pixel 2 had volgens veel experts de beste smartphone-camera van 2017. Apple haalde die achterstand afgelopen september in met de iPhone XS. Maar nu is daar de Pixel 3 alweer. 

Vooral aan de camerasoftware heeft Google van alles verbeterd, de hardware is zo’n beetje hetzelfde. Eén van de opvallendste nieuwe camerafuncties van de Pixel 3 is de optie Night Sight. Daarmee maak je erg goede foto’s bij slechte lichtomstandigheden. Soms voelt Night Sight wat kunstmatig, maar de potentie is duidelijk.

Conclusie

Wil je het beste Android-toestel van dit moment? Koop dan de Pixel 3. Ga je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding, dan kom je eerder uit bij de Samsung Galaxy S9 of de OnePlus 6T.

Ben je een iPhone-gebruiker en wil je de overstap op Android wagen? Dan is de Pixel 3 momenteel dé smartphone die je moet hebben.

Bekijk de hele review. Wat vind jij van de Pixel 3? Laat het weten in de comments.

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor meer gadgetvideo's.

Google heeft de Pixel 3 nog niet officieel in Nederland op de markt gebracht. Voor deze video mochten we van Belsimpel.nl een Pixel 3 lenen. Belsimpel had op geen enkele manier invloed op onze review.

Zo
Kijk ook
Zo zien de smartphones van 2019 eruit
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl