Weg notch

Samsung toont telefoon met 'cameragat' in scherm

10 december 2018 19:53 Aangepast: 11 december 2018 22:48

Samsung heeft een nieuwe smartphone met in het scherm een uitparing voor de camera aangekondigd. De selfiecamera zit in een door het scherm omringd gaatje.

Samsung geeft gehoor aan de gewijzigde strategie om niet meer te wachten op de presentatie van de nieuwe Galaxy S-telefoon om nieuwe innovaties te introduceren. Maandag liet de Zuid-Koreaanse fabrikant weten dat de nieuwe Samsung A8s over het nieuwe 'Infinity-O'-scherm gaat beschikken, zo schrijft The Verge. Hierbij is de voorkant van de telefoon bijna alleen maar scherm, behalve een kleine ronde uitsparing in de linkerbovenhoek voor de selfiecamera.

Huawei en diens submerk Honor komen in 2019 ook met zo'n smartphone met een gaatje voor de camera in het scherm.

Midrange

De Samsung A8s heeft een 6,4 inch scherm met een Snapdragon 710-chip. Dit is niet de beste Snapdragon-chip, dus je mag aannemen dat dit een midrange toestel is. De telefoon komt met 6 of 8 RAM en 128 GB opslagruimte. Aan de achterkant zijn drie camera's te vinden, net zoals bij de Samsung A7.

Opvallend is ook dat Samsung in navolging van veel fabrikanten in dit toestel voor het eerst de 3,5 mm audiojack heeft geschrapt. De fabrikant stak de afgelopen twee jaar de draak met Apple in reclames vanwege het weglaten van de koptelefoonpoort sinds de iPhone 7.

Het is nog niet bekend wat de telefoon gaat kosten. Dat wordt pas op 21 december bekend. De 'oude' A8 (2018-model) kostte bij lancering 500 euro, maar nu kan je hem al kopen voor zo'n 300 euro.

'Hoeknotch in Galaxy S10'

Volgens de laatste geruchten gaat het nieuwe vlaggenschip Galaxy S10 niet over een scherm met cameragaatje beschikken, maar over een inkeping in de hoek van het scherm. In dit geval is er een uitsparing in de rechterbovenhoek voor twee selfiecamerasensoren, schrijft Engadget. De techsite laat een inmiddels verwijderde foto zien van de Vietnamese Facebook-gebruiker Do Van Hai, waarop duidelijk de uitsparing te zien is.

Met deze 'hoeknotch' gaat de S10 lijken op het 5G-prototype dat Samsung vorige week liet zien. Wel geeft Engadget aan dat dit zeker nog niet het uiteindelijke ontwerp is van de S10, dus dat een hoeknotch nog niet zeker is.

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van