Video-deurbel

'Samsung werkt aan slimme deurbel met camera'

10 december 2018 14:45 Aangepast: 10 december 2018 14:49
Beeld © LetsGoDigital

Een patentaanvraag van Samsung toont dat de fabrikant een eigen slimme deurbel ontwikkelt. Met de bel zou je kunnen zien wie er aanbelt.

Al ziet niet iedereen het nut er van in, er zijn al meerdere cameradeurbellen op de markt. Ook grote techpartijen storten zich op dit product. Zo heeft Google de Nest Hello en heeft Amazon de Ring. Samsung heeft nog even niks op dit gebied. Maar daar zit verandering aan te komen. Dat valt althans op te maken uit een nieuwe patentaanvraag die is gevonden door de site LetsGoDigital.

Samsung heeft op 27 november 2018 bij het Koreaanse octrooibureau de aanvraag ingediend voor een nieuwe slimme bel met videoverbinding. De bel bevat een display, zodat je een soort Skype-gesprek zou kunnen voeren als je daar toestemming voor geeft. Ook is duidelijk te zien dat de bel twee camera's heeft. Wat Samsung van plan is met de tweede camera, wordt niet genoemd.

Afbeeldingen lijken op eindproduct

Zoals altijd bij patentaanvragen is er geen garantie dat de technologie daadwerkelijk op de markt komt. Wel worden bij deze aanvraag al afbeeldingen bijgeleverd die er uitzien als een eindproduct. 

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's.

Miniatuurvoorbeeld
Tips

Zo voorkom je dat je videodeurbel de wet schendt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van